welcome friends

Tuesday, July 17, 2012

lulus ISAC..ape tu ISAC??






hai korang..!! lame dah tak update n3.. hari nie nak cerita pasal minggu lepas 12 julai 2012 bersamaan hari khamis, aku bersama 2 orang lagi PA, pergi amek exam ISAC.. berbanyak terima kasih 2 cik fyza kerana telah mengambil aku dan kak azi untuk same2 ke exam tersebut di INTAN Bukit Kiara..

ISAC..ape tu?? nie la exam yang semua warga kerajaan yang berjawatan Pegawai Khidmat Pelanggan (PKP), Pembantu Setiausaha Pejabat n Setiausaha Pejabat kene amek.. wajib untuk pengesahan jawatan ok..ISAC stand for IT Skills Assessment And Certification (ISAC)..

dengan belagaknye, aku, kak azi ngn fiza, kami lulus dengan jayanya..!!alhamdulillah..!! bukti?? mari tengok sinie..


ha..percaya tak sekarang?? aku tak suke la nak tipu2 nie..berdose weh..!! aku tak bajet pon bole lulus dengan jayanye nie.. sebab ade satu soalan tu, aku tertekan 'enter'. padalah soalan dah remind, jangan tekan 'enter'.. tapi, almaklumlah.. button 'shift' dekat sangat dengan 'enter'..tu yang tertekan tu.. sorry..!!

meh aku cerita serba cikit pasal ISAC nie.. soalannye terbahagi kepada 4 soalan.. soalan pertama diberi masa 20 minit untuk jawab.. semua soalan objektif yang memerlukan kita untuk pilih je.. so, tekan je.. sebab aku pon kebanyakkan nye maen tekan je.. sebab soalannye, pergh..!!! susah gile.. entah cmne leh lulus pon aku terkejut jugat..

seterusnye, soalan bahagian A, adalah soalah yang meminta korang untuk jawab berkenaan internet.. ikot je instruction yang diberi.. dorang akan minta korang search something dekat internet.. tapi, bile diminta untuk taip, sila taip..jangan copy n paste.. salah tu..

soalan bahagian B pulak, berkenaan dengan word or power point.. korang kene pilih, mana yang korang rase korang mahir.. boleh pilih satu je.. jangan memandai nak jawab due2.. terer sangat la kononnye.. sekali, fail baru tau.. soalan bahagian B ni, menguji kemahiran korang menggunakan word or power point. macam aku, aku terer word..so aku buat word la.. nie pon same, ikot je instruction yang diberi.. minta korang sort.. bold.. justified.. buat header.. buat page number.. yang penting, ikot step by step ok..??

last sekali, Bahagian C.. bahagian ni memerlukan korang untuk send emel menggunakan outlook.. tak silap aku la.. ni pon same, ikot je instruction yang diberi.. minta korang hantar emel kepada siapa.. ade cc ke tak.. attach gambar.. tulis subject.. tulis isi.. then send.. kalau korang ikot je sume instruction yang diberi, insyaALLAH.. korang akan lulus dengan jayanya macam aku..

k la.. sampai sini dulu..

tata..

notakecil : saya rindukan encek kanda...

peace yaw..!!
^_^

2 comments:

  1. slm ecah.. skrng hg kat jabatan apa ? ihihihihih

    ReplyDelete
  2. salam.. aku sekarang kt perbadnan pengurusna sisa pepejal dan pembersihan awam.. bawah kementerian perumahan dan kerjaan tempata..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..kebahagiaan..selamanye..

..kebahagiaan..selamanye..